Sjećanje na Sinišu i Grad
U spomen Vukovaru
Anketa
Jeste li čuli za "Priče iz Vukovara" Siniše Glavaševića?

Brojač posjeta
20802
Blog
petak, prosinac 15, 2006
novinar Hrvatskog radio Vukovara

Novinar Hrvatskog radio Vukovara Siniša Glavašević rođen je u Vukovaru 4. studenoga 1960. U rodnom je gradu završio osnovnu i srednju školu, a u Sarajevu studij komparativne književnosti i bibliotekarstva. Bio je urednik Hrvatskoga radija Vukovar i ratni izvjestitelj. Po zauzeću Grada od agresorske JNA i četnika, odveden je 19.XI.1991. iz vukovarske bolnice i od tada mu se izgubio trag.

Ekshumiran je iz masovne grobnice na Ovčari i identificiran 1997. godine. Pretpostavlja se da je ubijen 20. studenoga 1991., zajedno s ostalim ranjenicima, braniteljima i civilima iz vukovarske bolnice. Pokopan je u Aleji branitelja na zagrebačkom Mirogoju 1997. godine, a uz njegov grob pokopan je i tehničar vukovarskog radija Branimir Polovina, također ubijen na Ovčari.

Matica hrvatska u Zagrebu izdala je 1992. godine 24 Sinišine kratke priče u zbirci naslovljenoj "Priče iz Vukovara" (drugo prošireno izdanje 2001. godine). U tim tekstovima nastalim u podrumima ispod vukovarskih ruševina ogleda se Sinišina ljubav prema svome gradu i sugrađanima, ljubav prema svijetu i životu koju ni najveće bombe nisu mogle ugasiti. Te su priče njegova oporuka, njegovo ljubavno pismo upućeno Gradu i sugrađanima - ali i svima u kojima je "ostalo još mladenačkog šaputanja"...
stojigrad @ 11:20 |Komentiraj | Komentari: 0