Sjećanje na Sinišu i Grad
U spomen Vukovaru
Anketa
Jeste li čuli za "Priče iz Vukovara" Siniše Glavaševića?

Brojač posjeta
20802
Blog
petak, veljača 4, 2011
VUKOVAR - Da je sve moguće kolokvijalni je izraz, ali u Vukovaru se događaju pojave koje ni stručnjaci za paranormalno ne bi mogli protumačiti. Bez obzira na tehniku koju bi koristili rašlje, uklanjanje uroka, tarot karte ili akupunkturu, ove pojave su neiskorjenjive. Naime, te pojave su samo posljedica jednog lošeg vukovarskog izbora od prije godinu i po dana.

Naime, Borisu Tadiću, srpskom predsjedniku i 'suvlasniku' logora, dovoljno je doći u neslužbeni posjet gradu Vukovaru da bi mu se grad odužio spomen-pločom. Dovezao se na Golubici, rukovao se sa hrvatskim političarima, izljubio se sa Pusičkom i Stanimirovićem ispred gradske vijećnice, popio je kavu sa virulantnim gradonačelnikom, i otišao je do Ovčare. Pospremivši figu u džep, otišao je na pravo stratište, u Pulin Dvor, te se nakon još nekoliko formalnih susreta, otisnuo niz lijepi plavi Dunav. Događaj sasvim nebitan, politički irelevantan, već zaboravljen, prevladan slučajem Stanimirović, Marić, Purda itd...Ali ne i za našeg gradonačelnika!

Jučer je nekolicina odabranih prisustvovala 'povijesnom' činu – krštena je Golubica. Taj simbol vukovarskog gospodarskog i moralnog kolapsa dobio je sasvim prikladnu spomen-ploču na kojoj na željezu tvrdom stoji: OVAJ TRAJEKT DONIRALA JE VLADA KRALJEVINE NIZOZEMSKE (vukovarci su platili samo 230 000 eura PDV-a) 4. STUDENOGA 2010. PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRBIJE BORIS TADIĆ BIO JE PRVI PUTNIK NA OVOM TRAJEKTU, PRILIKOM PRVE POSJETE VUKOVARU...itd.

Iako je pametnome i ovoliko dosta, ne mogu se svladati a da ne primijetim da je ipak kapetan Golubice bio prvi putnik na njoj, ako ćemo egzaktno i pravedno. Zašto on nije dobio ploču s imenom? Zato što on nije prave nacionalnosti, nije navijao za napadače, a i ne bi se toliko medija okupilo da se slikaju na lijepom plavom Dunavu. Još jedan u nizu moralno-gospodarskih poraza...tko bi ih pobrojao sve?

Ne znam dali je Tadić u gradskom poglavarstvu morao na WC, ali trebalo bi i tamo postaviti spomen-ploču, jer je on također prvi predsjednik Republike Srbije koji se posrao u hrvatskom toaletu u Vukovaru. Ili je možda i tu fiziološku nuždu otrpio kao i posjet Vukovaru?
www.panorama-vukovar.hr

stojigrad @ 14:34 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare